VRAGEN? Samsung Warmtepompen 055-5277777
Samsung  
Exclusief Samsung DistributeurBetrouwbaar en betrokkenGrensverleggendInnovatiefFlexibel

Huis met energielabel A of B levert gemiddeld 6.000 euro meer op

Onderzoek door Tilburg University heeft aangetoond dat huizen met een energielabel A of B gemiddeld maar liefst €6.000 meer opleveren bij verkoop dan huizen met een slecht energielabel. In de studie bestudeerden de onderzoekers de ruim 62.000 woningen die in de eerste helft van 2017 werden verkocht met energielabel.

Kopers zijn dankzij een energielabel vooraf op de hoogte van de thermische kwaliteit van de woningen. Deze thermische kwaliteit is een belangrijke factor bij het inschatten van toekomstig gasverbruik en de daarbij horende kosten.

Energielabel

Snellere verkoop

Naast de ontdekking dat een huis met gunstig energielabel meer oplevert, blijkt ook de verkoopsnelheid positief beïnvloed. Een gunstig A-label versnelt de verkoop gemiddeld met ruim 52 dagen. De invloed van ongunstige G-labels is nog sterker in negatieve zin. De verkoop van een G-label woning vergt ruim 66 dagen langer dan gemiddeld.

Een warmtepomp is een middel bij uitstek om het energielabel van uw woning te verbeteren. Wilt u weten hoe? Neem dan contact op met Ambrava.