Een warmtepomp is een duurzame investering
Waarom een warmtepomp duurzamer is
Veel efficiënter gebruik van energie
Hoger rendement en kostenbesparend
Geen gas of olie
Lagere CO₂-uitstoot
Kan ook koelen*
Verhoogt de energiezuinigheid van je woning
Een warmtepomp gaat gebruik maken van de warmte die al aanwezig is in een bron: helemaal gratis! De pomp werkt op elektriciteit en kan met de omgevormde energie lucht of water koelen of verwarmen.
Het is een duurzame oplossing die je veelzijdig kan inzetten en die geen fossiele brandstoffen verbruikt!
Waarom warmtepompen duurzaam zijn
Warmtepompen zijn een van de meest duurzame oplossingen om te verwarmen en te koelen. Door de energie van een omgevingsbron te gebruiken (lucht, water of aarde) stoot je minder CO2 uit.
Een warmtepomp stoot maar liefst de helft minder CO2 uit dan een stookolieketel en 30 procent minder dan een condenserende gasketel.
Door de gratis warmte te onttrekken aan de omgeving, betaalt deze investering zich op termijn terug en bespaar je ook heel wat op je energiefactuur!
Zonnepanelen
Zonnepanelen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan zowel het rendement als de duurzaamheid van uw warmtepomp-oplossing. Een warmtepomp heeft elektriciteit nodig om te kunnen draaien. Wanneer u geen zonnepanelen heeft, bent u hiervoor afhankelijk van het stroomnet en betaalt u dus meer qua verbruik. Daarnaast wordt deze energie voor een groot deel duurzaam opgewekt, maar nog niet volledig. Wanneer u wel zonnepanelen heeft, kunnen deze voor een groot deel in de elektriciteit voorzien die de warmtepomp nodig heeft. Elektriciteit uit een hernieuwbare en duurzame bron maakt uiteraard een verschil op uw energierekening.
*Afhankelijk van jouw situatie en systeem kan je ook koelen met een warmtepomp.