VRAGEN? Samsung Warmtepompen 055-5277777
Samsung  
Exclusief Samsung DistributeurBetrouwbaar en betrokkenGrensverleggendInnovatiefFlexibel

Samsung VRF-DVM referentieproject historisch pand Venetië

De meest geavanceerde systemen van Samsung in perfecte harmonie met de Venetiaanse traditie van de Fondaco dei Tedeschi

De DVM S-systemen van Samsung sluiten naadloos aan op de historische architectuur van het luxe historische winkelcentrum in het centrum van Venetië

 

Romantisch, elegant en onnavolgbaar: dat is Venetië. Tussen oude bruggen, monumenten, kerken en pleinen, bevindt zich het luxe winkelcentrum Fondaco dei Tedeschi by DFS, met uitzicht op de Canal Grande en de Rialtobrug.

Van oudsher is de Fondaco dei Tedeschi een handelscentrum tussen Oost en West met een historie van ruim 800 jaar. Tegenwoordig is Fondaco dei Tedeschi een centrum van luxe geworden met lokale ambachten en gastronomische gerechten, horloges en sieraden, mode en accessoires en parfums en cosmetica. Het grote gebouw, gerestaureerd door studio OMA van de wereldberoemde Nederlandse architect Rem Koolhaas, vertelt de artistieke en culturele levendigheid van Venetië en is verfraaid met moderne componenten en innovatie.

Alleen al door de wens om de geschiedenis van dit gebouw te harmoniseren met de moderniteit die erin leeft, is Samsung geselecteerd als partner voor het ontwerp van het airconditioning- en verwarmingssysteem. De opdracht voor Samsung was om de verschillende soorten binnenunits perfect te integreren in een omgeving met een sterke stilistische en artistieke uitstraling, zonder afbreuk te doen aan de historie en tegelijkertijd het ideale klimaatcomfort in het gebouw te garanderen.

“We zijn er erg trots op dat we een dergelijk project hebben gerealiseerd, waarbij we de flexibiliteit en het geweldige potentieel van Samsung’s DVM S-systemen hebben aangetoond.”, Aldus Diego Ciocca, System Sales Manager bij Samsung Climate Solutions Italië. “We hebben hard gewerkt om de perfecte combinatie van hoge energie-efficiëntie en minimale esthetische impact op de structuur te realiseren.”

Samsung-Ambrava-DVM-VRF-referentieproject-koelen-verwarmen-klimaatbeheersing-duurzaam-energiezuinig-4

De installatie omvat 53 kanaalunits, 26 wandmodellen voor in de afzonderlijke winkels en 2 hydro units voor het produceren van sanitair warm water. Alle 11 buitenunits met in totaal meer dan 500 kW zijn verdekt opgesteld. Er zijn daarnaast HR warmteterugwinningssystemen gekozen om te zorgen voor gelijktijdige koeling en verwarming van de verschillende aangesloten binnenunits, met een aanzienlijke verbetering van energie-efficiëntie.

Wilt u meer weten over Samsung DVM S als de energiezuinige oplossing voor uw project? Neemt u dan contact met ons op.