VRAGEN? Samsung Warmtepompen 055-5277777
Samsung  
Exclusief Samsung DistributeurBetrouwbaar en betrokkenGrensverleggendInnovatiefFlexibel

Samsung toont ambities in klimaatbeheersing

Nieuwigheden voorgesteld op Climate Solutions Days

Samsung mag dan misschien bekender zijn als fabrikant van consumentenelektronica dan van klimaatbeheersing, als het van de Europese klimaatbeheersing-afdeling afhangt, zal daar snel verandering in komen. Op de Climate Solutions Days van Samsung Electronics Air Conditioner Europe (kortweg SEACE) werden niet alleen een reeks nieuwigheden voorgesteld, maar ook een versterkt team met een gezonde dosis ambitie. – DOOR ALEX BAUMANS

Gericht op het professionele kanaal

Omdat de verkoop van HVAC-uitrusting via het professionele kanaal een specifieke aanpak vereist, richtte Samsung begin 2017 hiervoor een aparte structuur op, met hoofdzetel in Schiphol. Van hieruit worden de activiteiten in ruim dertig Europe landen gecoördineerd. Dat initiatief is succesvol gebleken, want onze landgenoot Wim Vangeenberghe, die tot nu SEACE leidde, is ondertussen gevraagd om deze aanpak uit te breiden op wereldschaal. Voordien had hij al 25 jaar ervaring opgedaan bij Daikin.

Congres over klimaatoplossingen

Dialoog met de klanten staat centraal in de visie van SEACE. Daarom werd een jaarlijks evenement in het leven geroepen, de Samsung Climate Solutions Days. Dat is niet alleen de gelegenheid voor de fabrikant om zijn plannen en nieuwigheden voor te stellen, maar ook om te luisteren naar wat zijn klanten bezighoudt. “Pas als je de problemen van de klanten begrijpt, kan je als fabrikant de gepaste oplossingen voorstellen,” benadrukte Wim Vangeenberghe. Hij nodigde de klanten dan ook uit om duidelijk te maken wat ze van Samsung verwachten.

Voor deze tweede editie waren er ongeveer 180 gasten uit meer dan 30 landen uitgenodigd naar Monaco. Ze kregen er informatie over de vier belangrijke thema’s van Samsung voor 2019. Ten eerste is er eigen beheersysteem, gebaseerd op het internet der dingen. De b.IoT (building internet of things) heeft een aantal bijkomende functies voor aangesloten Samsung-toestellen. Zo is er een diagnosefunctie, die afwijkende regelingen of fouten opspoort. B.IoT heeft ook een optimalisatiefunctie om de inschakel- en uitschakeltijden van de installatie te beheren.

Een tweede is een uitgebreid gamma toestellen op R32. Hiermee heeft Samsung een antwoord op de vraag naar laag-GWP koelmiddelen. Voor VRF-systemen komt R32 voorlopig nog niet in aanmerking, wegens de beperkingen voor brandbare koelmiddelen. Samsung verwacht echter dat er binnenkort mengsels op de markt zullen verschijnen als alternatief voor R410A.

Een derde nieuwigheid is het Hydro Network, een combinatie van een VRF met een watervoerende verdeelinstallatie. Zo kan de koelmiddelinhoud laag worden gehouden en zijn er mogelijkheden voor warmterecuperatie.

Tenslotte is er het One Samsung initiatief, waarbij uiteenlopende Samsung-uitrusting (HVAC, toegangscontrole, consumentenelektronica…) als één pakket kunnen worden aangeboden in projecten.

Ook sterker in Benelux

In de Benelux wordt SEACE vertegenwoordigd door Ambrava, dat zijn Belgisch team op meerdere vlakken versterkt heeft. “We combineren de kracht van een multinational met de soepelheid van een kleine structuur” legt Claude Glorieux uit. “We hebben bijvoorbeeld een eigen stock van wisselstukken, zodat we een installateur snel uit de nood kunnen helpen. We hebben ook de logistiek herzien voor nog vlottere leveringen.” De combinatie van innoverende producten, zoals het Wind Free-gamma en de 360º cassette, en sterke service geeft Ambrava vertrouwen in de toekomst.

 

BRON: Cool & Comfort, Jaargang 20, januari-februari-maart 2019, nr. 80

www.coolandcomfort.be