VRAGEN? Samsung Warmtepompen 055-5277777
Samsung  
Exclusief Samsung DistributeurBetrouwbaar en betrokkenGrensverleggendInnovatiefFlexibel

Utiliteitsgebouwen zonder energielabel beboet

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft onlangs 23 eigenaren van utiliteitsgebouwen beboet voor het verkopen van hun pand zonder energielabel. Sinds de invoering van het Besluit energieprestatie gebouwen is de aanwezigheid hiervan verplicht.

Voorbode van minimaal energielabel

De verplichting van de aanwezigheid van een energielabel dient momenteel als hulpmiddel voor geïnteresseerde kopers of huurders om het stroomverbruik in te schatten. In de toekomst zal het label ook een minimumwaardering moeten hebben. Zo is voor kantoorpanden het jaar 2023 al een belangrijk richtpunt. Vanaf dat jaar zijn kantoorruimtes boven de 100 vierkante meter namelijk verplicht om voorzien te zijn van minimaal energielabel C. Ongeveer 80% van de kantoorgebouwen voldoet nog niet aan de voorgenomen norm van Energielabel C voor 2023. Ze zijn of energie-onzuinig of hebben (nog) geen label.

Energielabel

Energielabel effectief verlagen met een warmtepomp

Wist u dat het verwarmen van uw pand meer dan de helft van de totale energiebehoefte inneemt? Besparen op verwarming door het toepassen van een warmtepomp is dus veel zinvoller om energie te besparen dan bijvoorbeeld het aanbrengen van ledlampen. Het gebruik van een warmtepomp voor basisverwarming en het produceren van warm water is een energie-efficiënte en milieuvriendelijke oplossing. Het belangrijkste voordeel is dat energie, die wij zelf hebben verloren aan de buitenlucht via dak, muren en ramen, wordt teruggewonnen en wordt hergebruikt. Een warmtepomp zal het energielabel van een pand dus flink verlagen. En een lager energielabel, betekent ook een besparing op energiekosten. De terugverdientijd van de investering wordt verkort als u gebruik maakt van subsidies.

Wilt u weten hoeveel u omlaag kunt gaan in energielabel van uw gebouw of woning met een warmtepomp? Vul dan ons contactformulier in.