VRAGEN? Samsung Warmtepompen 055-5277777
Samsung  
Exclusief Samsung DistributeurBetrouwbaar en betrokkenGrensverleggendInnovatiefFlexibel

Energielabel C vanaf 2023 verplicht voor kantoorpanden, maar gaan we dit halen?

Het jaar 2023 lijkt ver weg, maar het is een cruciaal mikpunt in de verduurzamingsmaatregelen van de overheid. Alle kantoorpanden moeten vanaf dan voorzien zijn van energielabel C of hoger. In de Cobouw van 7 december 2017 wordt de haalbaarheid van deze deadline tegen het licht gehouden.

Momenteel is 43% van de kantoorpanden voorzien van een energielabel D of beter. Er is dus nog veel winst te boeken. Maatregelen zoals zonnepanelen, isolatie, warmteterugwinning van ventilatielucht en het plaatsen van een warmtepomp dragen bij aan het verbeteren van het energielabel.

De besparingsmaatregelen vragen om een investering van de vastgoedbezitter. De gerealiseerde energiebesparing zorgt ervoor dat er een terugverdientijd tegenover staat. Om de vastgoedbezitter verder tegemoet te komen, zijn er vanuit de overheid verschillende stimuleringsregelingen, zoals de EIA. Met subsidies en andere stimuleringsmaatregelen is het realistisch om 2023 te halen.

Wilt u weten hoe de warmtepompen van Samsung bijdragen aan het verlagen van uw energielabel en voor welke subsidies u in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op.