VRAGEN? Samsung Warmtepompen 055-5277777
Samsung  
Exclusief Samsung DistributeurBetrouwbaar en betrokkenGrensverleggendInnovatiefFlexibel

Totaaloplossingen met DVM S

In combinatie met het DVM S systeem zijn verschillende totaalconcepten mogelijk. U kiest desgewenst voor een snelle verwarming/koeling via lucht, het langdurige comfort van vloerverwarming of misschien wel een combinatie van beide. DVM S kan daarnaast ook worden gekoppeld aan een ventilatiesysteem of luchtgordijn. Meer weten over deze combinatiemogelijkheden? Neem dan contact op met uw Samsung installateur.

 

1. DVM S en verwarming/koeling via luchtSamsing 4-weg cassettemodellen warmtepompen

Standaard wordt een DVM S lucht of water systeem gekoppeld aan een DX binnendeel. Met deze binnendelen, die verkrijgbaar zijn in diverse soorten, maten en capaciteiten, kunt u de ruimte door middel van lucht zeer snel en efficiënt verwarmen of koelen.

Hoe werkt deze combinatie?DVM totaaloplossingen folder
Voor verwarming of koeling van de ruimte maakt de warmtepomp gebruik van energie uit de buitenlucht, of van bestaande energie in het gebouw. Deze energie wordt afgegeven aan de lucht die de ruimte wordt ingevoerd. Doordat er in de ruimte geforceerd warme of koude lucht wordt binnen gebracht, is deze snel op gewenste temperatuur. Bij uitschakeling van het systeem koelt de ruimte relatief snel weer af.

 

DVM S hydro modules2. DVM S en verwarming/koeling via water

Een DVM S lucht of water systeem is te combineren met een hydro unit. Hiermee kan het systeem worden aangesloten op vloerverwarming en ventilatorconvectoren en geniet u langdurig van een aangename temperatuur in uw ruimte. De combinatie met een hydro-unit produceert (sanitair) warm water tot 50°C (de LT hydro unit) of tot 80°C (de HT hydro unit) produceren.

Hoe werkt deze combinatie?
In de hydro unit wordt de energie van het koudemiddel overdragen aan het water in de vloerverwarmingsleiding. De lage uitgangstemperatuur van de vloerverwarming maakt het ideaal om te combineren met een DVM warmtepomp- of warmteterugwinningsysteem. Doordat het systeem zeer constant draait, kunnen uiterst hoge rendementen behaald worden. De koppeling op een vloerverwarmingsysteem creëert een continue verwarming met een hoog comfortgehalte.

 

3. DVM S en verwarming/koeling via lucht én water (gecombineerd)

Een Samsung DVM S heeft de mogelijkheid verwarming/koeling via lucht en via water te combineren in één systeem. Het resultaat is een ultieme lucht/water-lucht of water/water-lucht totaaloplossing, die het gehele jaar zorgt voor een enorme energiebesparing en optimaal comfort!

 

4. DVM S en ventilatie

De combinatie van een Samsung ERV Plus ventilatie unit en een DVM S beschikt over het beste dat er op het gebied van energiezuinigheid en individueel comfort te bieden is. Frisse lucht, de juiste vochtbalans en een aangename verwarming en koeling daar waar het gevraagd wordt.Samsung ERV wtw ventilatie unit voor balansventilatie

Hoe werkt deze combinatie?
De unit laat aangezogen koude buitenlucht langs de warme afgezogen binnenlucht passeren in een warmtewisselaar, waardoor overdracht van warmte en vocht plaats vindt. Het grote voordeel is dat frisse lucht wordt ingebracht, zonder dat daarbij energie verloren gaat (tot 80% energiebesparing mogelijk ten opzichte van conventionele ventilatie). Naast deze enorme besparing op energie draagt de ERV aanzienlijk bij aan uw gewenste comfort. Aangezien geen koude, maar energiezuinig opgewarmde lucht de ruimte wordt binnengebracht, bent u altijd verzekerd van een aangename temperatuur. In combinatie met Samsung binnendelen is ook vrije koeling via een bypass klep mogelijk.

 

5. DVM S en luchtgordijnDVM totaaloplossingen folderDVM totaaloplossingen folder

De combinatie van een DVM S en een luchtgordijn biedt een uitstekende comfortabele oplossing voor met name de retail. Een constant geopende of automatische deur is uitnodigend en zorgt voor een lage drempel voor bezoekers. Echter zorgt dit ook voor een onprettig klimaat. Met een luchtgordijn is dit verleden tijd.DVM totaaloplossingen folderDVM totaaloplossingen folder

Hoe werkt deze combinatie?
Een luchtgordijn scheidt met een luchtstraal het binnen- en buitenklimaat op energiebesparend van elkaar. In de winter blaast het luchtgordijn een warme luchtstraal en in de zomer een onverwarmde verfrissende of zelfs gekoelde luchtstraal. Het luchtgordijn is voorzien van een bypass systeem waardoor zelfs tijdens de ontdooicyclus van de warmtepomp een aangename luchtstraal wordt gecreëerd, zonder toevoeging van extra energie. De geavanceerde sturing maakt het gebruik zeer eenvoudig en efficiënt, waarbij het energieverbruik wordt aanzienlijk gereduceerd. Bovendien is er geen additionele verwarmingsinstallatie of gasaansluiting nodig.

 

6. DVM S en luchtbehandelingDVM totaaloplossingen folder 2

DVM totaaloplossingen folder 2De Samsung DVM warmtepomp en warmterugwinningssystemen kunnen worden aangesloten op luchtbehandelingskasten. Een compact buitendeel, een grote ontvochtigingscapaciteit, een laag geluidsniveau van de buitendelen en geen problemen met bevriezen van water, zijn slechts enkele voordelen van een direct expansie aangesloten op een luchtbehandelingkast. Naast een optimale koelfunctie kan de warmtepomp ook zeer energie-efficiënt zorgdragen voor (bij)verwarming.

Hoe werkt deze combinatie?
De warmtewisselaar wordt verdeeld in meerdere secties en het systeem wordt in stappen aangestuurd. Het aantal stappen is per project te bepalen. Er is een keuze uit meerdere capaciteitstappen. Met deze stappen kunnen capaciteiten tot wel 160 kW worden opgebouwd. Het systeem regelt op basis van retourlucht of ruimtetemperatuur. Zodra het buitendeel in warmtepompbedrijf aan een ontdooicyclus begint, wordt er een signaal gegeven. Hiermee kan bijvoorbeeld een ventilator worden afgetoerd, stilgezet of een bypass worden geopend. De standaard leveringsomvang bestaat uit een buitendeel, een besturingskast, expansieventielen, temperatuuropnemers en een afstandsbediening. Aangezien de warmtewisselaar maatwerk is voor iedere luchtbehandelingkast, valt deze niet onder de standaard leveringsomvang en dient door derden te worden voorzien.