VRAGEN? Samsung Warmtepompen 055-5277777
Samsung  
Exclusief Samsung DistributeurBetrouwbaar en betrokkenGrensverleggendInnovatiefFlexibel

Energie besparen met een Samsung DVM S

U realiseert een flinke besparing op uw energiekosten met het gebruik van een Samsung warmtepomp. Een DVM S klimaatbeheersysteem kenmerkt zich als één van de meest energie-efficiënte systemen in de markt en staat synoniem voor het behalen van hoge rendementen. Dit geldt niet alleen voor de koelmodus (EER), maar vooral ook voor de verwarmingsmodus (COP). De werkelijke winst van een Samsung DVM S systeem ligt dan ook voornamelijk in verwarmen. Het systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht (DVM S warmtepomp) of uit warmere delen van het gebouw (DVM S HR) om de gewenste ruimten van een aangenaam binnenklimaat te voorzien. Warmte wordt niet opgewekt (zoals bij een centrale verwarming), maar verplaatst. Op deze manier zijn zeer hoge rendementen haalbaar. Niet voor niets hebben alle Samsung DVM S buitendelen hebben het energielabel A voor verwarmen.

Balanceren van bestaande warmteDVMDVMDVM
DVM
Een DVM S systeem maakt, zoals eerder gezegd, gebruik van warmteterugwinning. Hierdoor kan op energiezuinige en zeer comfortabele wijze gelijktijdige, individuele verwarming en koeling plaatsvinden. Warmte die in de ene ruimte wordt onttrokken (daar waar gekoeld wordt), wordt in een andere ruimte als nuttige warmte gebruikt (daar waar vraag naar verwarming is). In basis wordt een gebouw zo energetisch gebalanceerd. Bij een overschot aan warmte werkt het systeem als airconditioning en staat het buitendeel de overtollige warmte af aan de buitenlucht, bij een tekort wordt deze warmte juist snel aan de buitenlucht onttrokken, door gebruik te maken van bestaande warmte/energie, de warmtepompfunctie.

Enorm hoge rendementen
Het verwarmen met een warmtepomp is uiterst energie-efficiënt. Gemiddeld draait het systeem met een COP van rond de 4,5 (rendement 450%). Dit betekent dat het systeem u meer dan 4 keer zoveel energie geeft als het gebruikt. Met een nominale COP waarde (Coëfficiënt of Performance) tot wel 4,94 is het Samsung DVM S HR systeem het meest energie-efficiënt in de markt. Niet verwonderlijk dus dat u met aanschaf van dit systeem in aanmerking komt voor subsidie.

Geweldige seizoensrendementen
Bij het uitdrukken van rendementen van een warmtepompsysteem wordt ook rekening gehouden met het seizoensrendement, de SEER en de SCOP. Deze getallen geven respectievelijk de seizoensgebonden efficiëntie in koel- en in verwarmingsmodus aan. Gedurende het voor- en naseizoen draait het systeem vaak in deellast en levert dan alleen de capaciteit die op dat moment daadwerkelijk wordt gevraagd. Er zijn dan hogere SEER’s en SCOP’s haalbaar. De Seasonal COP van een Samsung DVM S buitendeel kan oplopen tot wel 7,0. Niet voor niets behoort de DVM S tot energieklasse A/A!