VRAGEN? Samsung Warmtepompen 055-5277777
Samsung  
Exclusief Samsung DistributeurBetrouwbaar en betrokkenGrensverleggendInnovatiefFlexibel

DVM S technologie

Voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling van technologieën maken van Samsung een innovator op het gebied van klimaatbeheersing. Dat ziet u terug in onze DVM S. Door onder meer een Samsung inverter scroll compressor met tussengasinjectie in het hart van de machine te plaatsen, geniet u van een uiterst comfortabele verwarming en koeling, met verbazingwekkend hoge rendementen!


Hart van het systeem: unieke Samsung inverter scroll compressorenSamsung inverter scroll compressoren voor DVM S warmtepomp
Om een optimale systeemwerking in iedere situatie te verzekeren, wordt bij het ontwerpen uitgegaan van de slechtst denkbare situatie waarin verwarmd of gekoeld moet worden. Dit betekent dat er bij een buitentemperatuur van -10 °C ruim voldoende capaciteit aanwezig moet zijn om de ruimten binnen tot de gewenste temperatuur (21 °C) te verwarmen. In koelbedrijf houdt dit in dat, als het buiten 35 °C is, er voldoende koelcapaciteit aanwezig moet zijn om binnenshuis tot een aanvaardbaar niveau te ontvochtigen en te koelen. In ons klimaat is de gemiddelde buitentemperatuur gedurende het stookseizoen (in de winter) ongeveer 7 graden, de temperatuur in de zomer tijdens koelbedrijf is gemiddeld 18 graden. In de praktijk betekent dit dat het systeem bijna altijd in deellast draait en een belasting tussen de 40% en 60% zal hebben. Voor de aanwezige warmtewisselaars in het systeem is dit zeer positief, omdat zij hierdoor in werkelijkheid overmaats zijn. Door gebruik te maken van uitsluitend Samsung inverter compressoren wordt een minimale hoeveelheid energie verbruikt: beide compressoren opereren namelijk in hun eigen werkingsgebied. Indien gebruik gemaakt wordt van niet-variabele compressoren kan er een behoorlijke onbalans in belasting en energieverbruik ontstaan.

Vapor injectie
Zoals eerder gezegd, wordt het DVM S warmtepompsysteem gekenmerkt door verbazingwekkend hoge verwarmingscapaciteiten met zeer goede COP rendementsgetallen. Deze worden mogelijk gemaakt door de tweetraps tussengas injectie technologie. Deze zogenoemde Vapor injectie is een innovatieve technologie om het vermogen en het rendement van de scroll compressor tijdens lagere temperaturen te vergroten door een hoeveelheid koudemiddel als overhitte damp in de compressor te injecteren. Bij de Samsung inverter scroll compressoren is het mogelijk halverwege de compressor koudemiddel in te spuiten. Door dit te doen ontstaan een aantal significante voordelen:

1) De massastroom in de warmte afgevende warmtewisselaars wordt aanzienlijk vergroot
2) De warmte voor de expansie van het te injecteren koudemiddel wordt onttrokken aan vloeistof waardoor een grotere onderkoeling en vervolgens een groter warmte onttrekkingsproces kan plaatsvinden.
3) Door toepassing van de tussengas injectie wordt de persgas eindtemperatuur aanzienlijk terug gebracht waardoor de compressor in een hoger toerental kan draaien.
De assen van Samsung scroll compressoren zijn voorzien van een speciale legering waardoor deze sterk genoeg zijn om hogere toerentallen aan te kunnen. Om het rendement nog verder te verbeteren maakt Samsung gebruik van een asymmetrisch scroll principe, zodat de compressie optimaal zonder tegendruk verloopt.

HSamsung scroll compressor met Vapor injectieoe werkt dit tussengas principe?

Na de condensor wordt een deel van het vloeibare koudemiddel geëxpandeerd in een platenwisselaar en als overhitte damp richting de tweetraps inverter scroll compressor getransporteerd. Het overhitte gas wordt dan op tussendruk, via
twee symmetrisch geplaatste poorten, binnen de scroll compressor geïnjecteerd (B). Dit heeft als gevolg dat de massastroom koudemiddel toeneemt en de extra gecreëerde damp het koudemiddel een extra maal onderkoelt.
Deze extra onderkoeling vergroot de verdampingscapaciteit van de vloeistof, die naar de verdamper wordt gevoerd doordat de enthalpie van de vloeistof verlaagd wordt (C). Vapor injectie heeft, naast het verhogen van de rendementen en capaciteit, een constantere koudemiddelstroom waardoor ook de olieretourcyclus naar de compressoren positief wordt beïnvloed.

 

 

Verbeterde warmtewisselaars
Niet alleen de unieke Samsung compressoren zorgen voor de geweldige prestaties die de DVM S levert. De buitendelen zijn ook voorzien van vernieuwde warmtewisselaars. Het aluminium materiaal verbeterde warmtewisselaar Samsung DVM vrf warmtepompdat de energie uit de lucht via het koper aan het koudemiddel dient over te dragen, is op een speciale wijze geperforeerd en gestanst. Hierdoor wordt het oppervlakte vergroot en passeert de lucht het aluminium aan meerdere zijden en blijft de lucht omsloten aan de koperen buis. Tevens treedt er turbulentie op aan het aluminium. Dit heeft 2 grote voordelen:

– de warmte uitwisseling wordt aanzienlijk vergroot
– door de turbulentie wordt het aanvriezen van vocht op de condensor wordt verminderd.

Door toepassing van onder andere dit soort geavanceerde technieken zijn warmtepompen met lucht als bron tegenwoordig zeer geschikt als hoofdverwarming.

 

Wilt u meer weten over de technologie achter Samsungs DVM S? Kijk dan eens hier.
Of wilt u een offerte opvragen? Neemt u dan contact met ons op via het daarvoor bestemde formulier.